ESSENCIA YLANG-YLANG Z KOMOR Čerstvé kvety Ylang-Ylang, ktoré sa pestujú na súostroví Komory, sa destilujú parou, čím sa získa esencia používaná na výrobu mnohých vôní v parfumérii. Ylang-ylang dokonale dopĺňa rôzne kvetinové tóny a dodáva kompozícii eleganciu, objem a originalitu. PODSTATA EGYPTSKÉHO KMÍNU Kmín je aromatická rastlina pochádzajúca z Nílu a dnes sa pestuje v oblasti Stredozemného mora a na Strednom východe. Jeho semeno je jedným z najstarších známych korení, ktoré sa používa ako korenie už od staroveku v kuchyni stredomorských krajín. Kmínová esencia získaná destiláciou vodnou parou sa používa v parfumérii. Jeho veľmi charakteristická vôňa, používaná v minimálnych dávkach, je teplá, korenistá, mierne živočíšna a pripomínajúca aníz. PODSTATA INDONÉZSKEJ PAČULI PAČULI je rastlina pôvodom z Indonézie a Malajzie. Nepostrádateľný v parfumérskej palete, jeho esencia je destilovaná parou zo sušených listov. Používa sa v chyprových, drevitých a orientálnych vôňach.